Familie Buchner-Overvoorde

Mijn vader en moeder hebben elkaar ergens onderweg ontmoet,

 blijkbaar toen ze aan het fietsen waren! dat is wat ik er van weet,  dus...

Hun huwelijk werd op 20 augustus in 1936 gesloten in Capelle aan de IJssel.

Ze zijn toen in Berghsehoek gaan wonen , ook weer volgens mij... waar Jan en Leen(1938) geboren zijn. zij vormden samen een tweeling.

Waar moeder best trots op was. zoals we zien op deze foto.

In 1939 zijn ze waarschijnlijk verhuisd naar de Westersingel 23 , waar net voor het uitbreken van de 2de wereld oorlog op 2 mei 1940 dochter Corrie geboren werd.

Dit zal wel na de oorlog geweest zijn, misschien weet Corrie zelf hier meer over.?

In de oorlogstijd zijn er ook wel kostgangers bij ons over huis geweest, die soms ook moesten onderduiken i.v.m.de te werk stelling in Duitsland. 

Een persoon is daar heel lang na de oorlog vaak bij ons thuis geweest,  ene meneer ...... die in Burgh op Schouwen woonde.

In deze oorlogstijd zijn ook Nico en Adrie geboren. Adrie(1945)was een kind,waarvan moeder in de hongerwinter  zwanger was, en dus op alle fronten toch behoorlijk te kort gekomen was.

 

Ook werd Pa in die tijd opgepakt in Schiebroek bij een razzia om te gaan werken in Duitsland, zover is hij nooit gekomen omdat hij in

Kamp Amersfoort verbleef en dat hij daar i.v.m. de doop van Adrie, door een dominee..... die daar ook verbleef naar huis is "gestuurd"

met de mededeling om niet meer terug te komen maar onder te duiken omdat de oorlog toch op zijn eind liep.

 

Van de vier "kleintjes" werden na 3 jaar  eerst Bas (1948) geboren

Het heeft voor die tijd best even geduurd voor dat broer Bas en Iizelf(Gerie 1949) geboren werden.

                                 

Gertjan leek een hekkesluiterje te worden, maar het wonder was, dat moeder al was ze 41 jaar toen onze jongste zus Ina werd geboren. 

Zo werd ons gezin compleet met 9 kinderen, voor die tijd heel gewoon.

Hier is Ina alweer een jaar of 4 en de rest dus ook al wat ouder en onze ouders al weer 20 jaar getrouwd.

We woonden in een huisje dat bij de tuinderij van de Firma Tilburg, waar mijn vader waarschijnlijk ook gewerkt heeft, hoorde.

Toen hij dat niet meer deed werd en een behoorlijke druk gelegd om toch maar te gaan verhuizen.

Maar omdat ons gezin groot was kon er geen huis gevonden worden, maar G van Tilburg was behoorlijk invloedrijk  in de gemeente Berkel , dus toen er een aantal huizen gebouwd werd aan de Wildert, die 3 verdiepingen haddan,  zijn onze ouders daarin getrokken. Ook woonde onze opa Buchner daar bij ons in, dit was vanaf 1958 tot aan zijn overlijden in 1996.

 

foto willekeurig

Poezen_Greetje.jpg